انواع کربوهیدرات
کربوهیدارت ها که در واقع جز دسته محسوب می شوند ، شامل قندها ، نشاسته ها و فیبر ها هستند و انواع درشت مغضی ها کربوهیدرات به دو دسته ی کربوهیدرات ساده و کربوهیدرات پیچیده تقسیم می شوند . تفاوت آنها در نحوه هضم و جذبشان در بدن است که به ساختار شیمیایی آنها بستگی دارد .
۱-کربوهیدرات پیچیده
کربوهیدرات های پیچیده معمولا با نام نشاسته و فیبر شناخته میشوند . آنها از تعداد زیادی مولکول قند ساخته شدهاند و شبیه یک زنجیره طولانی هستند . کربوهیدرات های پیچیده هنگام هضم در بدن به کربوهیدرات های ساده تقسیم می شوند . بنابراین روند هضم آنها نسبت به کربوهیدرات های ساده کند تر صورت می گیرد .
کربوهیدرات های پیچیده معمولا در غذاهای گیاهی و غلات یافت میشود و در نتیجه، اغلب ویتامین ها و مواد معدنی بالایی دارند.
چند نمونه کربوهیدرات پیچیده:
- ذرت و سیب زمینی
- سبزیجات
- غلات و حبوبات و دانه ها
- نان ها و پاستاهای تهیه شده از غلات کامل
- آجیل و جوانه ها
نکته مثبت:
منابع گیاهی به علت داشتن فیبر بالا به شما احساس سیری میدهند و به صورت طبیعی متابولیسم را افزایش میدهند.
۲-کربوهیدرات ساده
کربوهیدرات های ساده از یک یا دو مولکول قند ساخته شدهاند . در انواع موادغذایی و میوه ها یافت می شوند . به سرعت در بدن هضم میگردند و انرژی آنها به صورت گلیکوژن در بدن ذخیره میگردد و اگر انرژی آنها به سرعت استفاده نشود در بدن تبدیل به چربی میشوند.
چند نمونه کربوهیدرات ساده:
- آب میوه ها و نوشابه ها
- عسل
- شکلات و آبنبات
- غذاهای فرآوری شده
- شیرینی جات و کوکی ها
- برنج و نان سفید
- نکته منفی
- ۹۷/۰۷/۱۶